BHV vergoeding krijgen van je baas

BHV Vergoeding

Ieder bedrijf en iedere organisatie dient een BHV’er te hebben. Maar bestaat er ook zoiets als een BHV vergoeding? Of is dit simpelweg een extra taak en verantwoordelijkheid binnen je organisatie die zich enkel uitbetaalt in erkenning? Het zijn vragen die meer mensen bezighouden. Daarom kun je op deze website informatie vinden over alles wat te maken heeft met bedrijfshulpverlening. Je kunt hier ook terecht voor trainingen bijvoorbeeld. Wij vertellen je vast meer over de BHV vergoeding in de rest van dit artikel. 

De werkgever bepaalt de BHV vergoeding

Het directe en simpele antwoord op de vraag of een BHV vergoeding wettelijk verplicht is, is nee. Jouw baas hoeft jou dus niet extra te betalen als jij naast je gewone baan ook BHV’er bent. Het is ook niet zo gek, want je vindt ook BHV’ers in vrijwilligersorganisaties. Ook daar zijn bedrijfshulpverleners belangrijke mensen die niet gemist kunnen worden. Een werkgever kan er wel voor kiezen om alsnog een BHV vergoeding uit te keren voor de werknemers die BHV’er zijn voor het bedrijf. Dat is geheel aan de werkgever zelf, dus ook de hoogte en manier van uitbetaling kan hij of zij zelf bepalen. 

BHV Vergoeding

Vergoeding BHV cursus

Je kunt wel op een andere manier een soort BHV vergoeding krijgen. Wanneer jij namelijk een opleiding volgt, dus in dit geval een opleiding tot BHV’er, voor je werkgever, moet jouw werkgever de kosten hiervoor vergoeden. Vaak wordt dit gedaan door de trainingen te laten volgen onder werktijd die toch al betaald wordt. Andere bijkomende BHV materialen worden door de werkgever ingekocht. Als dit niet het geval is, kan je een vergoeding krijgen voor je BHV cursus. Dit verschilt dus per werkgever.