Busch-Jaeger Elektro GmbH

De geschiedenis van Busch-Jaeger Elektro GmbH begon in 1879 toen Hans-Curt Jaeger samen met zijn broer Georg een metaalwarenfabriek oprichtte in Lüdenscheid. Aanvankelijk beperkte de productie zich tot eenvoudig elektrisch installatiemateriaal.

De geschiedenis van Busch-Jaeger Elektro GmbH wordt gekenmerkt door talrijke baanbrekende prestaties en innovatieve producten op het gebied van elektrische installatietechniek (denk bijvoorbeeld aan de Busch-Jaeger dimmer). Wat begon met de oprichting van het patroondraaien, profileert zich vandaag als een marktleider op het gebied van elektrische installatietechniek met twee vestigingen in Duitsland. Alleen in de twee huishoudelijke fabrieken Lüdenscheid en Aue bezig sinds 1969 van de BBC (nu ABB) Busch-Jaeger Elektro GmbH 1.000 werknemers.

Producten en oplossingen


Het productassortiment van het bedrijf omvat ca. 6.000 artikelen: van het complete elektrotechnische installatieprogramma met schakelaars, wandcontactdozen, speciale stekkersystemen, dimmers en bewegingsmelders tot deurcommunicatiesystemen en elektronische, hoogwaardige producten voor gebouwautomatisering voor Smarter Home en Smarter Building.

De producten en oplossingen van Busch-Jaeger voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van DIN EN ISO 9001 en de energiebeheernormen van ISO 50001. Het bedrijf heeft ook een modern milieumanagementsysteem geïnstalleerd dat ruimschoots voldoet aan de hoge eisen van de internationale norm DIN EN ISO 14001.

Wat betaal je voor een dimmer?


Voor een Busch-Jeager dimmer worden er verschillende prijzen gehanteerd. Het ligt er bijvoorbeeld in zijn geheel aan hoeveel watt je nodig hebt in jouw huis. Je kan je voorstellen dat hoe meer watt je nodig hebt, des te meer je zal moeten betalen. Dat is dan ook zo. Voor de goedkoopste dimmer betaal je nog geen 50 euro, terwijl je voor de duurste variant meer dan 100 euro betaald. Dit scheelt dus nogal, maar is ook geheel logisch als je ziet wat het product kan leveren van een duurdere variant. Bekijk dus ook vooraf eventjes op internet of je een mooie aanbieding kan vinden. En bespaar hierdoor weer een aantal euro!