Op de juiste manier je handelsnaam controleren

Ben je bezig met de uitvoering van je bedrijfsplan? Dan ben je op dit moment waarschijnlijk aangekomen bij het punt je handelsnaam te controleren. Het bedenken van een handelsnaam is voor velen al een hele uitdaging. Soms komt het weleens voor dat je verzonnen handelsnaam al in gebruik is, wat betekent dat je weer opnieuw moet bedenken hoe je je bedrijf wilt noemen. Dit is vaak nog een lang proces en het is vaak ook het belangrijkste proces. Met je handelsnaam laat je aan de buitenwereld zien wie je bent, waar je voor staat en wat je mensen wilt bieden.

Online controleren en registreren

Je kunt online je handelsnaam checken. Hoe je dit doet? Je vult je nieuwe naam in en je ziet vervolgens direct of deze naam al in gebruik is of niet. Is de naam niet in gebruik? Dan kun je direct je nieuwe handelsnaam registeren zodat deze beschermd is. Je kunt dan ook verdergaan in je bedrijfsplan om verdere zaken uit te voeren. Je kunt tijdens het controleren van je handelsnaam ook direct zien of er andere bedrijven bestaan die erg veel lijken op jouw eigen verzonnen handelsnaam. Zo kun je misschien nog wat aanpassingen maken. Het nadeel is namelijk dat klanten zich kunnen vergissen en vaak jouw bedrijfsnaam met een ander zullen vergelijken. Dit wil je natuurlijk niet.

Zo leg je je handelsnaam vast

Nu je weet hoe je je handelsnaam kunt controleren en waar je handelsnaam aan moet voldoen voor een registratie, is het tijd voor de registratie. Je kunt online eenvoudig zoeken naar een merkenbureau die dit voor je kan uitvoeren. Door het door een merkenbureau te laten uitvoeren weet je zeker dat je geen stappen vergeet en geen risico loopt een boete te krijgen. Je kunt zelf aan de slag gaan met het opmaken van je nieuwe logo.