Waarvoor worden benzinetanks gebruikt?

benzine tank

Als je in de meeste garages, kelders of schuren gaat kijken is de kans groot dat je een benzine tank of jerrycan tegenkomt. Deze tanks komen echter in verschillende kleuren, soorten en inhouden. Hier vertellen we je wat meer over de verschillende soorten tanks en de verschillende toepassingen.

Soorten Benzine tanks

 Er zijn enorm veel soorten tanks voor vloeistoffen te transporteren. Jerrycans zijn beschikbaar in verschillende inhouden. Het populairste model is een jerrycan van 5 liter. Een jerrycan kan ook komen met speciale schenkdoppen. Zo verspil je geen benzine als je je grasmaaier of scooter wilt bijvullen. Wanneer de vloeistof in een jerrycan een brandstof is moet de tank echter aan bepaalde eisen voldoen. De brandstof kan bepaalde materialen aantasten of laten oplossen, het materiaal is dus van groot belang. Jerrycans kan je terugvinden in plastic of metaal. Elk hebben ze hun voor- en nadelen.

benzine tank

Plastic Jerrycan

 De plastic jerrycan is de goedkoopste en lichtste optie. Het nadeel van plastic is dat het sneller kan vervormen of zuurstof doorlaten. Wanneer de brandstof in aanraking komt met zuurstof zal de kwaliteit ervan achteruit gaan.

Metalen jerrycan

 De metalen jerrycan is duurder dan een plastic model. Het voordeel hiervan is dat dit type benzine tank sterker en beter afsluitbaar is. Op deze manier wordt de kwaliteit van de brandstof zo lang mogelijk behouden. Het nadeel is dat deze zwaarder en minder duurzaam is. Het metaal kan namelijk aangetast worden door het type brandstof wat erin zit.

Toepassingen

 Brandstof tanks worden hoofdzakelijk gebruikt om benzine of diesel te transporteren. Als je een grasmaaier met verbrandingsmotor hebt kan je die met een jerrycan eenvoudig bijvullen. Met een jerrycan kan je eenvoudig naar het tankstation rijden en je jerrycan vullen. Soms worden jerrycans niet gebruikt voor benzine of diesel in te vervoeren maar voor andere soorten gevaarlijke vloeistoffen zoals alcoholen, olie of andere toxische stoffen. Als je een jerrycan wilt gebruiken voor een bepaalde vloeistof, vraag dan altijd even na als jouw type jerrycan daarvoor geschikt is.